Ons "Irresistible"-nest

 

Op donderdag 26 maart 2020 is ons eerste nest geboren ! De eerste "Fidati-di-me-tjes" ! Natuurlijk zijn we ontzettend blij en trots op Vici die een prachtig eerste nest op de wereld gezet heeft ! 

De naam spreekt voor zich natuurlijk ... onze eerste zelfgefokte Maremma's zijn "onweerstaanbaar : irresistible" ! 

 

De dekking

 

Half januari - wat eerder dan verwacht - begint Vici's loopsheid. De timing is niet geweldig, want over 2 weken vertrek ik voor een reis naar Lapland. Gelukkig verloopt de loopsheid gunstig en kunnen we na 4 x progesteron prikken op donderdagavond 23 januari voor de eerste keer op bezoek bij Donny (Don Giovanni Transumante). Beide honden vinden elkaar erg leuk, maar tot een succesvolle dekking komt het helaas nog niet. We besluiten daarom om de natuur een handje te helpen en op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari vindt een kunstmatige inseminatie (KI) plaats in de Dierenkliniek Horst. Daarna meteen op weg naar het vliegveld en op weg naar Lapland ! Wat een timing !

En dan begint het lange wachten ... op 21 februari wordt Vici in Horst gescand op dracht en ziet de dierenarts 2 pups. Omdat zo'n klein nest vaak niet zonder risico is (kans op (te) grote pups) besluiten we 3 weken later nog een röntgenfoto te laten maken. Daarop is nog een derde pup te zien ! Gelukkig, want nu wordt de kans op een natuurlijke bevalling een stuk groter ! 

 

 

De geboorte

 

Op woensdagavond 25 maart (de uitgerekende datum) wordt Vici 's avonds wat onrustig. Ik slaap een nachtje op de bank bij haar maar het blijft rustig. Donderdagmorgen 26 maart gaat het dan toch echt beginnen : Vici is erg onrustig, wil naar binnen, naar buiten, weer naar binnen ... ze is duidelijk niet op haar gemak. Haar lichaamstemperatuur is een graad gezakt dus het staat nu toch echt te gebeuren ! Om 12 uur 's middags breken de vliezen en een half uurtje later beginnen de persweeën. Helaas vordert dit niet erg en is een uur later nog geen pup te zien of te voelen. Na overleg met de dierenarts krijgt ze wat calcium toegediend en maken we de afspraak dat als er om half 3 nog niks gebeurd is, we een keizersnede zullen doen (ivm het kleine aantal pups). Het is erg naar om haar zo te zien worstelen ... als er na een klein uurtje nog geen pup is, besluiten we in de auto te stappen en naar de kliniek te rijden. In de auto bel ik de dierenarts en bij aankomst is de OK al klaargemaakt en staat de dierenarts ons buiten op te wachten. Die - samen met mij - bij het openmaken van de achterklep van de auto, nét de eerste pup eruit ziet ploppen ;-) ... een forse maar kerngezonde jongeman ! In overleg met de dierenarts vertrekken we dus weer naar huis waar vervolgens de andere 2 pups probleemloos geboren worden. Drie prachtige, robuuste reutjes ! Vici is meteen een geboren moeder.

 

Pup rood (reu) - 14.30 uur - 733 gram (in de auto geboren)

Pup blauw (reu) - 15.00 uur - 684 gram 

Pup zwart (reu)  - 16.00 uur - 714 gram

 

 

Puppy-dagboek

 

vrijdag 27 maart 2020

 

Een dag van bijkomen voor iedereen. Vici is een geweldige lieve kersverse moeder. Ze gunt zich nauwelijks wat tijd voor zichzelf en we moeten haar dan ook met lichte dwang naar buiten meenemen om even te poepen en te plassen. Ook bij het wegen van de pups laat ze duidelijk merken dat ze "not amused" is dat we haar jochies even meenemen. Ze probeert ze zelfs van de weegschaal af te plukken om ze mee terug te nemen naar de werpkist. De heren doen het allemaal prima en zijn alledrie netjes aangekomen. En wij ... wij genieten volop van het jonge grut ! 

 

 

Zaterdag 28 maart 2020

 

De jongens groeien als kool ! Vici is al iets beter te porren om even naar buiten te gaan en maakt daarmee Snow héél gelukkig. Die mist zijn maatje echt ... probeert haar uit te dagen om te spelen maar dát is nog een brug te ver voor Vici ;-)

De heren komen ook goed aan :

Pup rood van 812 gram gisteren naar 928 vandaag

Pup blauw van 783 gram gisteren naar 888 vandaag

Pup zwart van 771 gram gisteren naar 882 vandaag

Ik vrees dat we morgen al voor de eerste keer de kilo gaan aantikken op de weegschaal 😲

 

Zondag 29 maart 2020

 

Waar de pups het prima doen, had mama Vici vandaag een beetje een off-day. Onrustig, proberen haar pups te verplaatsen ... misschien is de huiskamer toch wat te druk voor haar ... we hebben de werpkist dus ook verschoven naar een donker hoekje van de kamer en daarna ging het gelukkig beter. Het valt ook niet mee als nieuwbakken jonge moeder; je wilt voor je kinderen zorgen, maar ook naar buiten en weer even gewoon lekker hond zijn ! 

Zoals gezegd doen haar jochies het prima : eat - sleep - drink - repeat 😀. Vandaag niet één, maar drie kiloknallers : 

Pup rood van 928 naar 1070 gram

Pup blauw van 888 naar 1019 gram en

Pup zwart van 882 naar 1004 gram !

 

 

Maandag 30 maart 2020

 

5 dagen oud zijn de jochies alweer en wat groeien ze hárd ! 

Met Vici wilde het vanmorgen nog steeds niet echt ... onrustig en ze had ook wat verhoging. Dus toch maar even langs de dierenarts geweest, die een beginnende baarmoederontsteking vermoedde. Ze heeft een middeltje gekregen om haar baarmoeder op te schonen en antibiotica. Dit moet binnen 24 uur verbetering geven, maar gelukkig was ze er na een paar uur al een stuk beter aan toe. Nu maar hopen dat deze positieve trend doorzet en we weer volop kunnen genieten van moeder en haar prachtige kinders ! 

Gewichten weer flink toegenomen naar 1175 (blauw), 1180 (zwart) en 1190 (rood) ! 

 

Dinsdag 31 maart 2020

 

Na 2 dagen met wat zorgen over Vici stond de dag vandaag gelukkig weer in het teken van geniéten van die drie kleine muiters ! En wat groeien ze hard ! Je ziét ze gewoon veranderen. De neusjes en voetzooltjes beginnen al langzaam zwart te verkleuren en ze krijgen al steeds meer uitdrukking op hun snuitjes. Nog een paar dagen, dan gaan de oogjes al open.
En Vici ? Die is gelukkig weer bijna de oude, gunt zichzelf af en toe al iets meer tijd weg van haar pups en heeft zelfs alweer even lekker samen met maatje Snow van de zon kunnen genieten.

Qua gewicht gaan ze mooi gelijk op : tussen de 1290 en 1360 gram vandaag. Vetzakjes zijn het ! 

 

Woensdag 1 april 2020

 

Morgen zijn de jongens alweer een week oud ! Wat gaat het snel ... Vici is gelukkig ook weer bijna de oude en geniet alweer van het buiten zijn en het opjagen van passerende fietsers en hardlopers, samen met haar grote vriend Snow. 

De namen zijn inmiddels ingediend bij de Raad van Beheer, en natuurlijk afgekeurd 🤪 ...  dus daar moet nog even aan geklust worden. 

De gewichten vorderen ook gestaag :

 

Zwart 1457 gram

Rood 1492 gram

Blauw 1372 gram

 

Dat is dus al bijna anderhalve kilo 😱

 

 

Donderdag 2 april 2020

 

Niet te geloven dat de jongens vandaag alweer 1 week oud zijn ! Vici gunt zichzelf al steeds meer tijd buiten de werpkist. Lekker buiten in de zon bij Snow liggen of door het huis banjeren, óveral plukken haar achterlatend. Het is een wonder dat ze nog niet kaal is ! Ik heb haar al een paar keer "behandeld" met de waterblazer en het grasveld ziet er inmiddels uit als een skipiste 😂.

 

Vandaag ook de eerste weekfoto's van de jongens gemaakt. Het valt nog niet mee om ze enigszins leuk geposeerd op de foto te krijgen ! 

 

 

Vrijdag 3 april 2020

 

Een knuffeldagje vandaag ! Vici neemt al wat meer afstand en daardoor kunnen wij al wat meer knuffelen met de pups zonder haar daarbij onnodige stress te bezorgen. En dat vinden de jochies (zowel de dieren als de mensen 😉) géén probleem ! 

 

Vandaag ook weer voor het eerst een kort rondje bos met Vici gedaan, en ze genóót ... effe lekker het koppie leegmaken na al haar gezorg van de afgelopen week 😉. 

 

Ze groeien gestaag door : zwart 1740 gram, blauw 1630 gram en rood 1745 gram !

 

 

Zaterdag 4 april 2020

 

De kogel is met goedkeuring van de Raad van Beheer door de kerk, de officiele namen van de heren :

 

* Fidati di me Irresistibile Bacchus (naam gekozen door nieuwe eigenaars)

* Fidati di me Irresistibile CIccio (onweerstaanbare krullebol, dikkertje)

* Fidati di me Delfino Irresistibile (onweerstaanbare opvolger, natuurlijk vernoemd naar mooie papa Don Giovanni)

 

Bij het chippen (omstreeks 7 weken) zullen de namen definitief aan de pups gekoppeld worden.

 

De gewichten vandaag : zwart 1850 gram - blauw 1760 gram - rood 1930 gram. Morgen passeren we de 2 kg grens alweer !  

 

 

Zondag 5 april 2020

 

Gewichten vandaag : 

 

Blauw 1885 gram

Rood 1990 gram

Zwart 2010 gram

 

Vanwege ziekte mijnderzijds is het even rustig aan deze kant; met moeder en pups gelukkig alles prima ! 

 

Maandag 6 april 2020

 

De oogjes gaan langzaam open ! 

 

Blauw 2052 gram

Rood 2155 gram

Zwart 2131 gram

 

Elke dag komt er toch zeker zo'n 100 gram bij. Ze passen bijna niet meer op de puppyweegschaal ! 

 

 

Dinsdag 7 april 2020

 

Onze bonkjes hebben alledrie hun oogjes open (hopelijk morgen foto's) en zijn nu - zo mogelijk - nóg onweerstaanbaarder. De gewichten gaan ook gestaag omhoog :  blauw 2185 gram, rood 2360 gram en zwart 2350 gram. Niet te geloven hoe hard ze groeien ! 

 

 

Donderdag 9 april 2020

 

Vandaag zijn onze jongens alweer 2 weken oud ! Ze begin langzaamaan pogingen te doen om door de werpkist te scharrelen en dat ziet er heerlijk onhandig uit. Morgen is het tijd voor de eerste ontworming, ook altijd weer een hele belevenis ! 

 

 

Dinsdag 14 april 2020

 

Twee en een halve week zijn onze jongens alweer ... de interactie onderling én met ons begint te komen en dat is zó leuk 😍. Ook begin je langzaam kleine verschillen in karakter te zien.

Ook oom Snow mocht onder streng toeziend oog van Vici even kennismaken ... niet te geloven dat Snow ook ooit zo'n hummel was !

Ze beginnen steeds meer rond te scharrelen door de werpkist. Vici zorgt nog steeds goed voor ze, al begint het animo langzaam wel wat minder te worden 😉.

De eerste wormkuur ging er zonder slag of stoot in, brave jongens ! 

Volop genieten !

 

 

Donderdag 16 april 2020

 

Vandaag zijn de jongens alweer drie weken ! En wat gaat de ontwikkeling hard, het beginnen steeds meer echte hondjes te worden met eigen karaktertrekjes ! 

Vici zorgt nog steeds goed voor haar jochies. De heren beginnen echter tandjes te krijgen en aangezien het drinken niet altijd even zachtzinnig in z'n werk gaat, deelt ze af en toe al een corrigerende brom uit 😉.

 

De gewichten vorderen ook gestaag (ik weeg nog maar 1 x in de week) : 

 

Blauw 3480 gram

Rood 3920 gram

Zwart 3765 gram

 

De weekfoto's komen eraan; moeten nog gemaakt worden ! 

 

 

Vrijdag 17 april 2020

 

Of ze fotogeniek zijn ??  😍

 

 

Maandag 20 april 2020

 

En het groeit, en het groeit ... Onderling is er steeds meer interactie en er wordt al volop met elkaar gespeeld ! Er komt regelmatig al een behoorlijke bak herrie vanuit de werpkist. Vici komt dan meteen vanaf buiten aangesneld om even te checken of er pedagogisch opgetreden moet worden. Ondanks de snel scherper wordende tandjes wil ze de heren nog steeds wel van een slokje melk voorzien.

 

Inmiddels is de serre uitgeruimd, dit wordt de nieuwe locatie van de jongens. Dicht bij de deur naar buiten, zodat we - als de heren overgaan op vast voedsel - ook een start kunnen maken met de zindelijkheidstraining : na het slapen (bij goed weer natuurlijk) meteen even naar buiten voor een plas.  

 

Gisteren is de puppyren gearriveerd, dus er kan gebouwd worden aan een 5-sterrenverblijf voor onze drie musketiers. 

 

 

Dinsdag 21 april 2020

 

Onze heren zorgen goed voor de socialisatie van de Maremma-heren ! Er wordt heel wat afgeknuffeld !

Als we 's morgens opstaan en de jochies even goedemorgen gaan wensen, zijn ze meteen één en al aandacht, zo leuk om te zien ! 

De puppyren buiten vast even opgebouwd, en Vici en Snow hebben 'm vast even uitgetest. 

 

 

Donderderdag 23 april 2020

 

En zo zijn ze opeens zomaar al 4 weken oud, die jongens van Vici ! 

Vandaag hebben ze voor het eerst al een tijdje buiten gespeeld, met het mooie weer. In het begin waren ze er nog niet zo heel blij mee en werd er luidkeels gejankt. Later op de dag nog een keertje geprobeerd en toen was er wat meer animo. Er wordt voorzichtig al wat gespeeld en Snow wordt door Vici angstvallig uit de buurt gehouden. Zelfs Fred, de kat, mag niet in de buurt van haar kinders komen. 

Over een weekje moeten we al naar de chipper, ook weer een hele onderneming. Normaal komt de chipper bij je thuis, maar door de Corona-crisis moeten wij nu met de pups naar een kynologenclub in Nijmegen. Dat wordt dus het eerste autoritje voor de jochies, gelukkig niet zo heel ver. 

 

 

Vrijdag 24 april 2020

 

Vandaag hebben de jongens weer even lekker buiten gespeeld. Ze beginnen het steeds leuker te vinden ! 

Ook hebben ze hun eerste vaste voeding gehad; dat ging er goed in ! Omdat we uit ervaring weten dat Vici nu gaat stoppen met het opruimen van het "afval" van de pups, hebben we de werpkist verplaatst van de woonkamer naar de serre. Niet alleen is dat wat makkelijker met schoonmaken, maar nu kunnen we ook een voorzichtige start maken met de zindelijkheidstraining : na slapen, spelen en eten gauw even naar buiten voor een plas ! 

Over een week moeten we naar Nijmegen voor het chippen en de DNA-afname, dus het eerste autoritje komt er ook aan. Weer een hele nieuwe ervaring ! 

 

Zaterdag 25 april 2020

 

De jongens kregen vandaag voor het eerst één van de nieuwe baasjes op bezoek. Dat leverde natuurlijk veel "ooohs en aaaahs" op, maarja, ze zijn dan ook onweerstaanbaar hé ! 

Ook was er opeens een nieuw attribuut in de werpkist : een kattentunneltje. Bij onze eigen honden viel dit - als pup zijnde bij Eline - altijd enorm in de smaak. En ook hier vonden de heren het érg interessant ! Grappig om te zien hoe elke pup anders reageert op zoiets nieuws en engs 😉. De één stuift er vol enthousiasme op af, de ander gaat in een hoekje van de kist zitten blaffen naar dat rare ding. 

Ook de "buitenspeeltuin" vinden ze steeds leuker, en gelukkig was het best aardig weer, zodat ze ook een tijdje lekker naar buiten konden. 

 

 

Zondag 26 april 2020

 

Met dit mooie weer konden de jochies weer lekker naar buiten, en wat geniéten ze dan ! Ze beginnen zich steeds meer op hun gemak te voelen in hun buitenspeeltuintje. Soms even schrikken als ome Snow opeens blaffend naar de poort rent of er een motor voorbij komt. Maar verder is alles leuk en gezellig en reúze interessant ! De maaltijden gaan er goed in, en ook water drinken uit een bakje beginnen ze te snappen. Vici komt nog regelmatig langs om ze van een lekker melktoetje te voorzien. Volop genieten, voor hun en voor ons ! 

 

 

Maandag 27 april 2020

 

Weer een heerlijke dag buiten voor de jongens ! Je merkt dat ze het steeds leuker vinden buiten. Nieuwe dingen zijn wel even spannend, toen ik vanmorgen met het paard langs de puppyren kwam, keken ze met z'n drieen of ze water zagen branden ! Ook dan is de rolverdeling duidelijk : "zwart" staat vooraan te blaffen, "blauw" staat daar een stukje achter en "rood" vind het reuze spannend, zo'n grote hond 😂. 

Vandaag stond er ook weer een bezoekje op de planning : Claudia en Fred kwamen kennismaken met de pups. 

De tweede wormenkuur zit er ook in; ging weer zonder moeite. 

 

 

Dinsdag 28 april 2020

 

Regen in Overloon vandaag, dus helaas konden de jongens maar heel eventjes buiten spelen vandaag en werd het grootste deel van de dag in de werpkist doorgebracht. Je kunt merken dat ze dat niet meer zo interessant vinden ! Aangezien er de komende dagen nogal wat regen verwacht wordt, zullen we dus maar iets verzinnen om de jochies ook binnen te vermaken ! 

De eerste voorbereiding voor de "chip-reis" van aanstaande vrijdag zijn gemaakt : 

 

 

Nu alleen nog even bekijken welke naam bij welk kleurtje gaat horen 😉

 

Donderdag 30 april 2020

 

Redelijk mooi weer, dus weer lekker naar buiten voor de jongens ! Omdat ze morgen gechipped worden en daarvoor mee moeten in de bench, heb ik vandaag de bench maar 'ns vast in de puppyren gezet zodat ze er een beetje aan konden wennen. Nou, dat was niet echt nodig, binnen 10 seconden zat meneer blauw IN de bench en al snel volgden broer rood en broer zwart ... eng ?? Nee hoor, nieuw, dus leuk ! Eens kijken of ze het morgen, in de bench in de auto, nog zo leuk vinden. Spannende dag morgen ! 

Natuurlijk ook weer gewogen vandaag (want 5 weken !), door de overgang naar vast voer, de ontworming en het vele buiten spelen deze week geen kilo erbij, maar ze komen netjes aan allemaal : 

 

Blauw 5200 gram

Rood 5600 gram

Zwart 5200 gram

 

Het wegen lukt inmiddels ook niet meer op de puppyweegschaal, dus het moet op de gewone "grote-mensen-weegschaal" en die is wat minder nauwkeurig. 

 

 

Vrijdag 1 mei 2020

 

De jongens hadden een spannende dag vandaag ! Het eerste autoritje, en de heren werden gechipped en er werd DNA-afgenomen. Normaal gesproken komt een medewerker van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied dit thuis doen, maar i.v.m. Corona kon dat nu niet. En dus moesten we naar Nijmegen. Wat hebben de mannen het super gedaan ! Heel even piepen in het begin in de auto, maar als snel lag het hele stel te snurken. Ter plekke werd de bench op een karretje gezet en overgedragen aan de medewerker van de Raad. Die nam ze mee naar binnen, en wij mochten door het raam meekijken 😉. En wat waren ze stoer en relaxed ! Op de terugweg lag het stel wederom te pitten. Knappe jongens ! 😍

 

 

Zaterdag 2 mei 2020

 

Helaas weer regen vandaag, dus de jongens waren het grootste deel van de dag binnen. Om het toch een beetje leuk te maken, de werpkist maar wat uitgebreid met wat meer ruimte. Werd enthousiast ontvangen 😀. Voortaan laten we de jongens 's avonds even lekker door de woonkamer banjeren. Weer van alles te ontdekken ! 

 

 

Dinsdag 5 mei 2020

 

Op deze bevrijdingsdag hebben we de pups maar weer "bevrijd" 😉 uit hun binnenverblijf en zijn ze weer lekker buiten. We laten ze nu ook regelmatig onder toezicht vrij in de tuin lopen en er worden al hele ontdekkingstochten ondernomen. De eerste daarvan eindigde voor "zwart" (Hugo) en "blauw" al meteen voorover in de vijver, een klétsnatte pup tot gevolg hebbende. Helaas weinig van geleerd, want de volgende keer staan ze gewoon weer de waaghals uit te hangen bij de vijver 🙄 ! 

Snow mag steeds meer in de buurt van de pups komen van Vici en vind dat reuze interessant ! 

Ook de puppybrokjes gaan er al goed in ! Donderdag wordt het stel gechecked door de dierenarts en krijgen ze hun eerste vaccinatie. 

 

 

Donderdag 7 mei 2020

 

En zo zitten we alweer op week 6 en hebben de jongens vandaag hun eerste vaccinatie én APK-keuring gehad bij de dierenarts ! Iedereen met vlag en wimpel geslaagd natuurlijk, en wat hadden ze een bekijks ! De rest van de dag is er vooral veel geslapen, dat was wel nodig na al die indrukken natuurlijk ! 

Inmiddels zitten ze alkemaal net onder of óver de 7 kg-grens, dat was ook wel te voelen bij het optillen van de bench met de drie heren erin ! 

 

 

Zaterdag 9 mei 2020

 

Heerlijk buitenspeelweer vandaag ! 

 

 

 

Woensdag 13 mei 2020

 

De jongens ontwikkelen enorm snel en hun wereldje wordt steeds groter. Bij lekker weer zitten ze in de buitenkennel, en als we tijd hebben om ze goed in de gaten te houden lopen ze lekker los. Je komt dan ogen en handen te kort, hier zit er eentje te graven, daar staat er eentje iets ondefinieerbaars te eten, en de derde neemt ondertussen een duikeling in het water. Vandaag was dat Bacchus, de enige van de drie die nog geen kennis gemaakt had met het water. Hij dacht dat hij óver het zwembad kon lopen, maar dat lukte helaas niet 😉

Je begint ook echt te merken dat het allemaal jongens zijn, er wordt al steeds meer "gepatserd" om te bepalen wie de stoerste van de drie is. Hugo en Bacchus nemen daar duidelijk het voortouw in, Bowie kijkt het wat meer af allemaal. Grappig, want in het begin was juist Bacchus het meest verlegen. 

 

 

Bacchus helpt met het snoeien van de rododenderon.

 

 

Donderdag 14 mei 2020

 

En dan zijn ze zomaar "opeens" 7 weken oud en moeten we ons langzaam echt gaan voorbereiden op het afscheid ... geen knuffels meer, geen kusjes op lieve neusjes, geen heerlijk puppyluchtje meer, geen ontroerende momenten met mama Vici en "oom" Snow, geen 1000-foto's-op-een-dag, geen héérlijk gekke capriolen ... maar ook geen geblaf om 6 uur 's morgens, geen kuilen in het grasveld, geen poepjes en plasjes op de vreemdste plaatsen, geen duikelingen in vijver of zwembad ... wat zúllen we ze missen ... onze jochies 😍❤

 

Gewichten gaan nog steeds gestaag door : 

Blauw (Bowie) 8,7 kg

Rood (Bacchus) 8,8 kg

Zwart (Hugo) 8,1 kg

 

 

 

Dinsdag 19 mei 2020

 

De jongens maken huis en tuin onveilig ! De tuin verandert langzaam in een mijnenveld. Maar wat hébben ze een lol met z'n drieen (en onder toezicht met z'n vijven) ! Heerlijk om naar te kijken. Als er iets "engs" voorvalt (een motor die met heel veel herrie langskomt, of Snow en Vici die opeens heftig blaffen) dan weten ze niet hoé snel ze bij ons in de buurt moeten komen, even terug naar de veilige haven ! En 's avonds, uitgeteld van het vele spelen, uitgeteld met z'n drieen aan onze voeten onder de salontafel. 

Vanmiddag stond er ook nog een ritje in de auto op het programma; met z'n drieen op bezoek bij mijn ouders die een dorp verderop wonen. Natuurlijk liep het hele appartementencomplex uit om de jongens te bewonderen ! Goed socialisatiemomentje weer ! 

 

 

Maandag 25 mei 2020

 

En toen was het stil in Overloon .... de afgelopen dagen brachten wij de jochies naar hun nieuwe thuis. Heel fijn om zo te kunnen zien waar ze terecht komen ! Het waren heel wat kilometers (+ 1000) maar zeker de moeite waard ! 

En nu is het dus stil .... het gemis van de jochies valt ons allevier zwaar, zwaarder dan verwacht ! Geen blafjes meer 's morgens vroeg, niet struikelend over de pups naar buiten lopen, geen knuffels en vrolijke capriolen meer. 

 

We hebben met heel veel liefde geprobeerd om de jongens een goede basis mee te geven waar ze hun hopeliijk heel lange leven plezier van gaan hebben ! 

 

De laatste weekfoto's niet meer gemaakt helaas, maar we hebben ze nog wel even op de weegschaal gezet voordat ze vertrokken : 

 

Blauw (Bowie) : 9.1 kg

Rood (Bacchus) : 9,5 kg

Zwart (Hugo) : 8,6 kg

 

We hopen nog vaak iets van de baasjes te horen en zullen foto's die we opgestuurd krijgen hier blijven plaatsen ! 

 

 

Woensdag 22 juli 2020

 

"Onze" jongens doen het alledrie prima ! Gelukkig ontvangen we van de nieuwe baasjes regelmatig nieuwe updates en leuke foto's en filmpjes. Hier genieten we enorm van ! Bacchus, Bowie en Hugo zijn inmiddels bijna 4 maanden en hebben alledrie een heel verschillend koppie : 

 

 

Boven : Bowie (Fidati di me Irresistibile Ciccio)

Linksonder : Bacchus (Fidati di me Irresistibile Bacchus)

Rechtsonder : Hugo (Fidat di me Delfino Irresistibile)