Vici (Veni Vidi Vici é Basta Parcodaini)

 

Vici is op 20 augustus 2017 geboren bij Eline Jagtenberg van kennel Parcodaini en kreeg daar de prachtige naam Veni Vidi Vici é Basta Parcodaini ("Ik kwam, ik zag, ik overwon en klaar" !).

Vader is Zen del Piangrande, moeder is Filosofia Transumante.

Vici is onze échte Maremma : lief, enorm knuffelig voor ons maar fel naar vreemden. In het bos jaagt ze regelmatig hardlopers en mountainbikers de stuipen op het lijf. Om ze vervolgens vriendelijk te begroeten als ze even de moeite nemen om te stoppen en haar even te laten kennismaken. In de omgang met Snow is ze een kleine Diva die meestal de touwtjes in handen heeft.

Vici is een aantal keer geshowd waarbij ze meerdere keren de kwalificatie "Uitmuntend" kreeg. Hiermee behaalde ze de titel "Nederlands Jeugdkampioen". In September 2020 behaalde ze op de show in Maastricht haar laatste kampioenspuntje (CAC) en werd daarmee Nederlands Kampioen. 

Vici is onderzocht op heupen/ellebogen en kreeg daar de score HD-A/ED0. 

 

In maart 2020 had Vici haar eerste nest, het "Irresistibile"-nest. In juni 2021 volgde haar tweede nest, het "Estate-nest". Mogelijk zullen we in de toekomst nog een nest van Vici plannen, maar voorlopig mag ze lekker genieten van haar welverdiende rust en haar twee maatjes : Snow en Ayla !