Onze werkwijze

 

In het verleden hebben we een aantal keer een nestje gefokt met onze labradors. Dit deden we altijd met heel veel liefde en plezier. Het is best intensief, 8 of 9 weken een aantal van die kleine monstertjes in huis 😉, maar zó enorm leuk. 

 

De pups leven bij ons in huis, 8 weken lang. Dit vergt wel de nodige planning, organisatie en héél veel werk, maar ons inziens zijn deze eerste 8 weken uit het leven van een pup enorm belangrijk voor de rest van zijn/haar leven.

De pups worden geboren en wonen in de werpkist in de huiskamer. De eerste 2 à 3 weken houden wij rust voor moeder en pups. Hierna bent u van harte welkom om uw pup te komen bezoeken ! 

 

Na een week of 5 beginnen we met de eerste stapjes van de zindelijkheidstraining : na ieder slaapje gaat het hele stel op de arm naar buiten en staan we uitbundig “braaaaaaf” te roepen als er een plasje of poepje buiten gedaan wordt. Bij eerdere nestjes is gebleken dat dit wel degelijk effect had, alle pups waren bij hun nieuwe baasjes binnen de kortste keren zindelijk. 

 

Als de pups wat ouder worden en het weer het toelaat, wordt er elke dag een paar uur buiten doorgebracht. De pups kunnen dan op onderzoek uit en wennen aan alles wat ze buiten zoal tegenkomen. Voor de veiligheid van de pups en uiteraard ook voor ons gemak hebben we een prachtige "puppy playground" gemaakt; een veilig, omheind weilandje met allerlei leuke speel-attributen ! Bij mooi weer brengen de pups hier regelmatig een tijdje door en maken kennis met gras, zand, allerlei geluiden, een schommel, tunnel en ballenbak ! 

 

Verder wordt er uiteraard door ons en onze zoons elke dag uitgebreid geknuffeld ! Wij wonen heerlijk buitenaf met een zee van ruimte en een heleboel andere dieren (paarden, kippen, katten, eenden). De pups maken dus al vroeg kennis met een scala aan diersoorten ! Ook nemen we het hele stel al ‘ns mee in de auto en maken we een uitstapje naar het bos en de recreatieplas vlak in de buurt.


Met 8/9 weken mogen de pups naar hun nieuwe baasjes, ze zijn dan 1 x ingeent, 3 x ontwormd (op 3, 5, 7 weken, de wormenkuur voor week 9 krijgt u mee in het puppypakket), nagekeken door de dierenarts en voorzien van een stamboom, paspoort, gezondheidsverklaring en DNA-profiel. Uiteraard krijgt u ook wat voer mee voor de eerste weken, zodat u geleidelijk kunt overstappen naar voeding van uw keuze.