Laatste nieuws !

 

3 maart 2024

 

Vici zit tegen haar loopsheid aan en zal gedekt worden door Niso. Spannende tijden voor de boeg ! Mocht deze dekking niet succesvol zijn, dan volgt de loopsheid van Ayla er vlot achteraan. Fingers crossed !

 

November 2023

 

Zowel Vici als Ayla zijn na dekking niet dragend gebleken. Dat was even een flinke teleurstelling, maar we gaan met frisse moed het nieuwe jaar in en hopen in 2024 weer pups te mogen verwelkomen ! 

 

22 mei 2023

 

Ayla is helaas niet dragend. In het najaar wordt Vici (en/of Ayla) gedekt door Niso.

 

25 april 2023

 

Ayla is gedekt door Niso, we hopen eind juni/begin juli pups te hebben ! 

 

12 januari 2023

 

De fokaanvraag is ingediend bij de rasvereniging, nu is het wachten op de loopsheid van de dames ! 

 

29 november 2022 

 

In november kochten we - samen met Eline Jagtenberg en Mirjam Houweling - onze eigen dekreu, Niso. Niso komt van Dario Capogrosso en gaat hopelijk voor mooi nageslacht in Nederland zorgen ! We zijn erg blij met en trots op hem ! 

 

1 november 2022

 

Leuke Maremma-spulletjes beschikbaar, zie Maremma-merchandise

 

22 januari 2022

 

Vorige week is Ayla op de foto gezet bij Anicura Eersel, er zijn foto's van haar heupen en ellebogen gemaakt. De foto's zijn beoordeeld door de Raad van Beheer, met succes : HD-A en ED-0. Dit houdt in dat we in de toekomst met haar mogen fokken. 

 

9 december 2021

 

Ons "zomer"nest is vandaag alweer een half jaar oud ! Ze doen het allemaal super bij hun nieuwe gezinnen ! 

 

 

11 november 2021

 

Op de show in Bleiswijk behaalde Ayla prachtige resultaten : 

Zaterdag 6 november : Uitmuntend - CAC - beste teef - Best of Breed - Holland Cup Winster - Crufts-kwalificatie.

Zondag 7 november : Uitmuntend - 2 x CAC - beste teef - Best of Breed. 

Hierdoor heeft ze haar CAC-puntjes bij elkaar en mag zich Nederlands Jeugdkampioen noemen ! 

Trots op haar ! Maar voorál trots op hoe ontzettend braaf ze - als 1-jarige - die twee enerverende dagen in een hal vól met vreemde honden en indrukken was ! Ze kreeg zelfs een compliment van de keurmeester over haar kalme gedrag ! 

 

22 oktober 2021

 

Inmiddels zijn alle pups uitgevlogen en is de rust in Overloon wedergekeerd ! Vici is prima hersteld van haar topprestatie ! 

 

11 juni 2021

 

Op woensdag 9 juni zijn Vici's pups geboren ! Een prachtig elftal 🥰. Voor meer info, zie de nestpagina van het "Estate"-nest

 

10 mei 2021

 

Vandaag was de echo van Vici, en kwam het verlossende nieuws : Vici is drachtig !! Pups verwacht half juni !!

 

 

12 april 2021

Inmiddels heeft Vici ook haar tweede afspraakje met haar liefje (en lief is ie ! 🥰) Sabino gehad. Nu begint het lange wachten .... Over een maand laten we een echo maken om te kijken of de langverwachte pups onderweg zijn ! Estimated time of arrival zou dan omstreeks half juni zijn .... spannend !! 

 

11 april 2021

Vici heeft vandaag haar eerste date met Sabino (Delfo del Montelarco) gehad. Morgen mogen ze nog een keer daten en dan begint het lange, spannende wachten .... 

 

6 april 2021

Vandaag zijn we voor de eerste keer progesteron gaan prikken met Vici. Aan de hand van de waarde van dit hormoon wordt het ideale dektijdstip bepaald. Vici zit nog vroeg in haar cyclus, op 1.8 ng/ml. Over 2 dagen wordt er opnieuw bloed geprikt. 

Voor diegenen die dit interessant vinden, hier een overzichtje van progesteron-waardes met Immulite 

Immulite

Progesteron < 2 ng/ml : net loops, nog heel prille loopsheid. Advies : over 3 dagen opnieuw prikken

Progesteron = 3-4 ng/ml : Teef zit waarschijnlijk rond de eisprong, de nu vrijkomende eicellen moeten nog ongeveer 48 uur rijpen. Advies : over 2 dagen opnieuw prikken

Progesteron = 5-6 ng/ml : de eicellen zijn aan het rijpen. Advies : over 1 dag opnieuw prikken

Progesteron = 7-8 ng/ml : de eicellen zijn (bijna) gereed voor bevruchting. Advies : over 12 uur kan een eerste poging tot dekking worden gedaan

Progesteron > 10 ng/ml : de eicellen blijven nog een paar dagen goed (en kunnen dus bevrucht worden) Advies : dekken/KI. Ook bij waardes van 18-20 ng/ml kan een dekking nog succesvol zijn!

 

 

30 maart 2021

En Vici is loops ! Dus we gaan weer het spannende traject in van het juiste dektijdstip bepalen, de dekking en dan ... vol spanning wachten ! 

 

10 maart 2021

Met smart wachten wij op de loopsheid van Vici. Inmiddels zijn we ook weer begonnen met de kennismakingen met onze aspirant-pupbaasjes !

 

23 januari 2021

De fokaanvraag voor ons volgende nest is inmiddels goedgekeurd door de Rasvereniging. Nu is het wachten op de loopsheid van Vici (verwacht maart/april) ! 

 

22 september 2020

 

Ons volgende nest plannen we in het voorjaar van 2021 ! Indien u interesse heeft in een pup is het verstandig om u op onze wachtlijst te laten zetten. Informeer voor meer info ! 

 

22 juli 2020

 

Eind augustus komt een teefje uit het "Vogelnest" van Eline Jagtenberg (hopelijk) onze fokkerij versterken ! 

Cinciallegra Parcodaini : 

 

 

26 maart 2020

 

Pups zijn geboren ! Drie flinke heren ! Zie de nestpagina : Irresistible

 

19 maart 2020

 

Nog 1 weekje ...

 

 

23 februari 2020

 

Inmiddels is Vici gedekt en drachtig bevonden ! Helaas maar van een klein nest van waarschijnlijk 2 pups. De pups worden omstreeks 25 maart verwacht !