Volgende nest pas in 2023 gepland !

Laatste nieuws !

 

9 januari 2022

 

Op verzoek plaatsen wij hier de informatie van Ella, een Maremma-teefje ter herplaatsing. Deze Maremma is geimporteerd vanuit Italië en dus niet door ons gefokt. Wij willen alleen helpen bij de bemiddeling. Mocht u interesse hebben, kunt u contact met ons opnemen zodat wij u de contactgegevens van de huidige eigenaar kunnen doorgeven. 

 

*********************************************

 

Ella is geboren in Italië. Ze is een Maremma  van 11 maanden oud (geboren 2 februari 2021), met stamboom van de ENCI. Wij hebben haar als pup met haar zus opgehaald bij de fokker. Bij ons woont ze samen met onze oudere Maremma en haar zus . Helaas hebben de zussen ruzie gekregen met onze oudere teef, waardoor ze niet meer samen los kunnen  lopen bij ons op het erf, en dat is wat Ella het liefste doet. Het doet ons pijn, maar een nieuw liefdevol tehuis voor haar vinden is daarom helaas het beste.

Ella is een hele lieve hond, ze is bezig met haar 3de hondencursus. Kent de commando's prima. Kan goed overweg met jonge kinderen al is ze wel wat onstuimig. Ook met andere honden speelt ze graag. Ella leeft bij ons grotendeels buiten samen met de andere honden. 

We zijn op zoek naar een nieuw liefdevol thuis voor Ella, waar ze de rest van haar leven kan verblijven.

 

 

9 december 2021

 

Ons "zomer"nest is vandaag alweer een half jaar oud ! Ze doen het allemaal super bij hun nieuwe gezinnen ! 

 

 

11 november 2021

 

Op de show in Bleiswijk behaalde Ayla prachtige resultaten : 

Zaterdag 6 november : Uitmuntend - CAC - beste teef - Best of Breed - Holland Cup Winster - Crufts-kwalificatie.

Zondag 7 november : Uitmuntend - 2 x CAC - beste teef - Best of Breed. 

Hierdoor heeft ze haar CAC-puntjes bij elkaar en mag zich Nederlands Jeugdkampioen noemen ! 

Trots op haar ! Maar voorál trots op hoe ontzettend braaf ze - als 1-jarige - die twee enerverende dagen in een hal vól met vreemde honden en indrukken was ! Ze kreeg zelfs een compliment van de keurmeester over haar kalme gedrag ! 

 

22 oktober 2021

 

Inmiddels zijn alle pups uitgevlogen en is de rust in Overloon wedergekeerd ! Vici is prima hersteld van haar topprestatie ! 

 

11 juni 2021

 

Op woensdag 9 juni zijn Vici's pups geboren ! Een prachtig elftal 🥰. Voor meer info, zie de nestpagina van het "Estate"-nest

 

10 mei 2021

 

Vandaag was de echo van Vici, en kwam het verlossende nieuws : Vici is drachtig !! Pups verwacht half juni !!

 

 

12 april 2021

Inmiddels heeft Vici ook haar tweede afspraakje met haar liefje (en lief is ie ! 🥰) Sabino gehad. Nu begint het lange wachten .... Over een maand laten we een echo maken om te kijken of de langverwachte pups onderweg zijn ! Estimated time of arrival zou dan omstreeks half juni zijn .... spannend !! 

 

11 april 2021

Vici heeft vandaag haar eerste date met Sabino (Delfo del Montelarco) gehad. Morgen mogen ze nog een keer daten en dan begint het lange, spannende wachten .... 

 

6 april 2021

Vandaag zijn we voor de eerste keer progesteron gaan prikken met Vici. Aan de hand van de waarde van dit hormoon wordt het ideale dektijdstip bepaald. Vici zit nog vroeg in haar cyclus, op 1.8 ng/ml. Over 2 dagen wordt er opnieuw bloed geprikt. 

Voor diegenen die dit interessant vinden, hier een overzichtje van progesteron-waardes met Immulite 

Immulite

Progesteron < 2 ng/ml : net loops, nog heel prille loopsheid. Advies : over 3 dagen opnieuw prikken

Progesteron = 3-4 ng/ml : Teef zit waarschijnlijk rond de eisprong, de nu vrijkomende eicellen moeten nog ongeveer 48 uur rijpen. Advies : over 2 dagen opnieuw prikken

Progesteron = 5-6 ng/ml : de eicellen zijn aan het rijpen. Advies : over 1 dag opnieuw prikken

Progesteron = 7-8 ng/ml : de eicellen zijn (bijna) gereed voor bevruchting. Advies : over 12 uur kan een eerste poging tot dekking worden gedaan

Progesteron > 10 ng/ml : de eicellen blijven nog een paar dagen goed (en kunnen dus bevrucht worden) Advies : dekken/KI. Ook bij waardes van 18-20 ng/ml kan een dekking nog succesvol zijn!

 

 

30 maart 2021

En Vici is loops ! Dus we gaan weer het spannende traject in van het juiste dektijdstip bepalen, de dekking en dan ... vol spanning wachten ! 

 

10 maart 2021

Met smart wachten wij op de loopsheid van Vici. Inmiddels zijn we ook weer begonnen met de kennismakingen met onze aspirant-pupbaasjes !

 

23 januari 2021

De fokaanvraag voor ons volgende nest is inmiddels goedgekeurd door de Rasvereniging. Nu is het wachten op de loopsheid van Vici (verwacht maart/april) ! 

 

22 september 2020

 

Ons volgende nest plannen we in het voorjaar van 2021 ! Indien u interesse heeft in een pup is het verstandig om u op onze wachtlijst te laten zetten. Informeer voor meer info ! 

 

22 juli 2020

 

Eind augustus komt een teefje uit het "Vogelnest" van Eline Jagtenberg (hopelijk) onze fokkerij versterken ! 

Cinciallegra Parcodaini : 

 

 

26 maart 2020

 

Pups zijn geboren ! Drie flinke heren ! Zie de nestpagina : Irresistible

 

19 maart 2020

 

Nog 1 weekje ...

 

 

23 februari 2020

 

Inmiddels is Vici gedekt en drachtig bevonden ! Helaas maar van een klein nest van waarschijnlijk 2 pups. De pups worden omstreeks 25 maart verwacht !