Welkom !

Wie zijn wij ?

 

Wij zijn Frits en Irene Arts, woonachtig in Overloon, Noord-Brabant. Samen met onze twee tienerzoons en een heleboel dieren wonen we daar op een klein boerderijtje vlakbij het bos en water.  

Irene had al vanaf haar zeer vroege jeugd dieren, waaronder natuurlijk ook honden. Door de jaren heen waren dat Herdershonden, diverse kruisingen, Foxterriers en toen ze Frits leerde kennen kwamen daar een Flatcoated Retriever, Friese Stabij en Labradors bij.  

Frits, ook een echte dierenliefhebber, had als kind geen dieren, maar heeft dat later ruimschoots goedgemaakt !  

In 2016, toen onze beide labradors de pensioenleeftijd bereikten en we langzamerhand toch ‘ns wilden gaan nadenken over onze volgende hond, gingen we op zoek naar een bij ons passend ras. Onze labradors waren erg leuke honden, maar als waakhonden vielen ze helaas volledig door de mand toen er bij ons ingebroken werd. Waarschijnlijk hebben ze heel vriendelijke staan kwispelen naar de inbrekers 😊. De “nieuwe” hond moest dus, behalve een goed karakter, een redelijk formaat en een mooi uiterlijk, ook nog beschikken over een beetje waakvermogen.

Via een collega maakten we kennis met de Maremma. Zijn Maremma kwam in de vakantie 3 weken logeren en al na dag 1 waren we ervan overtuigd : onze volgende hond moest ook een Maremma worden !   

Aangezien de Maremma-populatie in Nederland niet erg groot is, was het even zoeken naar onze eerste eigen Maremma. We kwamen terecht bij Eline Jagtenberg van kennel Parcodaini. Op een prachtige locatie woont zij met haar Maremma’s en ze maakte ons nog enthousiaster voor dit prachtige ras.  

In januari 2017 werd onze eerste Maremma (Jon) Snow (officieel : Briciolo di Speranza Parcodaini) geboren. In augustus 2017 volgende nummer twee : Vici (officieel : Veni Vidi Vici é Basta Parcodaini). De hekkensluiter (voorlopig ...) is Ayla (officieel : Cinciallegra Parcodaini). Voor verdere informatie over onze honden, zie “Onze honden” !  

Met Vici hadden we in het  voorjaar van 2020 onze eerste nest. We fokken volgens het fokreglement van de Vereniging voor Herdershonden en Berghonden (VHB, zie https://www.vhbinfo.com/). 

Irene heeft het afgelopen jaar de cursus "Basiscursus Fokken en Houden van Honden" van de Raad van Beheer(voorheen Kynologische Kennis 1) gevolgd en heeft daarnaast deelgenomen aan verschillende lezingen en workshops op het gebied van de kynologie in het algemeen en fokken in het bijzonder.