Is een Maremma een hond voor mij ?

 

Dit onderdeel hebben we toegevoegd omdat we het belangrijk vinden dat u goed nadenkt over de aanschaf van een hond, in dit geval een Maremma. Een hond heeft een levensverwachting van 10 tot 15 jaar, en zal dus een behoorlijk aantal jaren op uw levenspad met u meelopen ! 

 

Daarnaast is het belangrijk dat u niet alleen kijkt naar het prachtige uiterlijk van de Maremma, maar zich ook goed verdiept in zijn karakter ! Een goede socialisatie en opvoeding is natuurlijk bij elk ras belangrijk, maar er is toch een wezenlijk verschil tussen een chihuahua van 2 kg of een flinke Maremma reu van 65 kg ... 

 

Zoals al beschreven onder het kopje "Karakter" is de Maremma een zelfstandige hond die niet slaafs gehoorzaam is. Bij elk commando dat u geeft, zal de Maremma afwegen of het voor hem/haar zin heeft om dit verzoek op te volgen. Dit wil niet zeggen dat je hem niks kunt leren, integendeel : als de hond een goede band met zijn eigenaar heeft en u hem met respect behandelt zal hij het u graag naar de zin maken ! Dat wil zeggen : als er geen andere zaken zijn die op dat moment een hogere prioriteit voor hem hebben ;-) ! 

 

Ook een punt om rekening mee te houden is dat de Maremma bij het bewaken van zijn kudde (en dat bent u en uw gezin !) behoorlijk vocaal kan zijn.  Kunt u hem dit afleren ? Misschien, maar u kunt zich ook afvragen of dit eerlijk is naar de hond; hij is inmiddels alleen maar druk bezig met de taak waarvoor hij "gemaakt" is ! 

 

Genoeg om over na te denken dus ! En als u dan weldoordacht besluit om voor een Maremma te gaan, kan ik u garanderen dat u een hele speciale vriend voor het leven krijgt !