Ons "Nuovo Sangue"-nest

 

Voor ons derde nest hebben we gekozen voor het thema "Nieuw bloed" ("Nuovo Sangue/New Blood"). De reden hiervoor laat zich raden; met de komst van Niso, onze eigen dekreu, haalden we nieuw, Italiaans bloed naar Nederland. Dit wordt Niso's eerste nageslacht onder onze kennelnaam ! 

 

De namen van de pups zullen dus allemaal iets met "nieuw bloed" te maken hebben, waarbij we ons laten inspireren door de Twilight-saga (zie : https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Twilight_Saga_(film_series)

 

De dekking

 

Na héél veel pech met dekkingen van zowel Vici als Ayla, gaan we er begin maart 2024 een béétje gereserveerd maar toch met frisse moed weer tegenaan. Vici zal gedekt worden door Niso. Na alle pech van de afgelopen 2 jaar laten we ons begeleiden door Cryolab/Dierenarts Bregje in Eersel, dé specialisten op het gebied van voortplanting bij de hond. En met succes ! Op 19 en 21 maart vindt de dekking plaats en op 15 april krijgen we het zo lang verwachte en gehoopte bericht : Vici is drachtig ! 

 

Zaterdag 20 april 2024

 

Omdat de echo bij de dierenarts wel erg kort was, en we zó blij zijn dat er eindelijk weer pups onderweg zijn, hebben we een afspraak gemaakt met Sandra van www.puppylookecho.nl.

Sandra heeft naast haar werk als "mensen-echoscopiste" een passie om honden en katten te echo-en en komt hiervoor aan huis. Voor Vici ook een stuk ontspannener dan bij een dierenarts, gewoon lekker thuis. Waar de dierenarts 3 pups telde, "in ieder geval geen groot nest", kwam Sandra al gauw tot 7 à 8 pups. Maar het blijft natuurlijk altijd afwachten. 

 

Zaterdag 4 mei 2024

 

Vici's buikje groeit gestaag ! Met een van een bevriende fokker geleend doppler-apparaatje lukt het al om de hartslag van de pups te horen. Zó speciaal ! Nog 2 weekjes geduld ! 

 

Zondag 12 mei 2024

 

En Vici groeit, en groeit ... dag 55 vandaag, dat wil zeggen dat de pups over 2 dagen geboren mógen worden. Liever wachten we gewoon tot dag 63. Vandaag heb ik de moeder-in-spé nog even een lekkere spa-behandeling gegeven, waar ze volgens mij wel van genoot : 

 

 

Morgen rijden we nog 1 keer met Vici naar Eersel om een röntgenfoto van haar buik te laten maken. Dit geeft hopelijk nog wat meer duidelijkheid over het aantal te verwachten pups. 

 

Maandag 13 mei 2024

 

Op de röntgenfoto zag de dierenarts vandaag 9 pups ! Het is geen hele goede foto, maar een paar ruggegraatjes/schedeltjes zijn er wel te zien :