(Jon) Snow (Briciolo di Speranza Parcodaini)

 

(Jon) Snow is op 7 januari 2017 geboren bij Eline Jagtenberg van kennel Parcodaini. Vader is Don Giovanni Transumante, moeder is Pastore Transumante Olimpia. Van Eline kreeg hij, naast een hele goede basis, de prachtige naam "Briciolo di Speranza Parcodaini" ("Een sprankje hoop") mee. Wij hebben hem Jon Snow genoemd, naar "The king of the North" uit Game of Thrones. 

Snow is onze eerste Maremma en dat maakt hem toch wel extra speciaal. Hij is enorm aanhankelijk, lief, érg fotogeniek (waardoor hij al enkele keren heeft mogen figureren als model voor o.a. een reclamecampagne) en hij gaat door het vuur voor zijn gezin. Naar vreemden is hij wat afstandelijk, tot hij ziet dat het "goed volk" is, daarna kruipt hij het liefst bij je op schoot (wat soms best lastig is met een hond van + 65 kg !).

Snow is in 2017 een aantal maal geshowd (1 x B, 1 x ZG, 2 x U). Helaas is hij niet door de HD/ED-screening van de Raad van Beheer gekomen, waardoor we tot onze grote spijt onze fokplannen met hem moesten vergeten. Snow is in april 2018 gecastreerd.