Gastgezinnen

 

Omdat we ook in de toekomst graag met dit prachtige ras willen blijven fokken, en we het aantal honden bij ons thuis een beetje moeten beperken, zijn we altijd op zoek naar geschikte gastgezinnen. 

Wat houdt dit precies in ? Als er in een nest een pup zit die we graag aan willen houden voor de toekomstige fokkerij, plaatsen we deze pup graag (kostenloos) in een gastgezin. De pup woont dan haar/zijn hele leven bij het gastgezin, maar blijft de eerste jaren op papier in ons bezit. Het gastgezin zorgt voor de hond en draagt ook alle kosten voor de dagelijkse verzorging (voeding, verzorging, vaccinaties, ontworming en andere medische kosten). De fokgerelateerde kosten zijn voor ons : de HD/ED-screening, showkosten, dekgeld en alle bijkomende kosten met betrekking tot dekking en geboorte. De hond komt enkele weken vóór de geboorte terug naar ons en zal in de periode dat de pups opgroeien (tot de leeftijd van 8/9 weken) bij ons verblijven. Als de pups vertrekken naar hun nieuwe huis, mag de moederhond ook weer terug naar het gastgezin. Uiteraard wordt u als gastgezin nauw betrokken bij de dracht en geboorte !

Met de hond in het gastgezin zal hooguit 2 x een nest gefokt worden, hierna gaat het eigendom ook op papier over naar het gastgezin. 

Heeft u eventueel interesse om als gastgezin voor één van onze pups te fungeren, neem dan contact met ons op. Wij vinden het - net als bij de "gewone" pupbaasjes - erg belangrijk dat er van beide kanten een goede klik en eerlijke communicatie is !